#98 Front Line Assembly – The Blade [Technohead] (1992)

YouTube (musiikkivideo)

Tactical Neural Implant -levystä kirjoittessani tulinkin jo lainanneeksi Discogsin arviota jossa sitä kutsuttiin levyksi joka erotti EBM:n (ks. #90) industrial-skenestä ja teki siitä puhdasveristä klubimusiikkia. Tämä on korostetusti totta The Blade -kappaleen singleversion tapauksessa. Se on albumiversiota nopeampi ja siinä kuullaan tiukempi biitti, joka on entistäkin vahvemmin kiinni sen hetken tanssimusiikissa kuin EBM:ssä ja industrialissa.

Front Line Assembly - The Blade; EP:n kansikuva

The Blade (Technohead) on siis merkittävä käännekohta industrialin historiassa. Samoihin aikoihin Ministry ja Nine Inch Nails (ks. #87) määrittelivät sitä mitä industrial metal tarkoitti, ja industrial-puristit varmaan ovat vakaasti sitä mieltä että vuosi 1992 pilasi kaiken. Industrial lakkasi tarkoittamasta sitä mitä se vielä 70- ja 80-lukujen taitteessa tarkoitti ja muuttui vastakulttuurisesta kapinasta osaksi hittihakuisempaa mainstream-kulttuuria. Tästä tuli aika lyhyt kirjoitus koska olen siitä täysipitkästä albumista juuri kirjoittanut.

Kuuntele myös: Kun EBM alkoi irrottautua industrialin perinteestä 1990-luvulla, siitä alkoi erottua oikeastaan kaksi eri kehityssuuntaa: Suicide Commandon (Traumatize) edustama aggressiivisempi suuntaus, josta tuli lopulta aggrotech, ja VNV Nationin (Honor) edustama kevyempi ja melankolisempi trance-vaikutteinen futurepop.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *