Miksausten esittely

Tällä sivulla esittelen tekemiäni MP3-miksauksia, joihin olen ”miksannut” (eli ristiinhäivyttänyt) tietyn teeman mukaisia kappaleita. Ne eivät ole siis miksauksia siinä perinteisessä mielessä, että olisin biittimiksannut jotain tanssittavia kokonaisuuksia. Tavoitteena ei ole ollut tanssittaminen vaan itseni ilmaisu luomalla uusia temaattisia kokonaisuuksia valmiista teoksista. Oma kehu haisee, mutta väitän että nämä kokonaisuudet ovat enemmän kuin osiensa summan. Spotify-soittolistoihin verrattuna näistä on voinut tehdä paljon luontevammin soljuvia ja eheitä kokonaisuuksia.

Pakanarituaali

Syksyllä 2010 tekemäni miksaus dark ambientia ja tribaali-industrialia. Uhkaavia syntikoita, ritualistista rummutusta ja möreää loitsuamista. Kynttilät palamaan ja riitin ainekset ovat kasassa! Pituutta tuli puolitoista tuntia, kyllä siinä ajassa ehtii hengen jos toisenkin manata.

A Requiem for the Euro

Tämä on vuotta myöhäisempi ja genrejä ajatellen monipuolisempi soittolista, jossa yleisenä teemana on antikapitalismi ja länsimainen markkinatalouteen perustuva sivilisaatio joka on finanssikriisin myötä helisemässä. Varsinkin EU:n ja euroalueen yhtenäisyys ja mielekkyys on kyseenalaistettu perustellusti. Tulevaisuus on epävarma, ja minua pelottaa yhteiskunnan kurjistuminen ja kaikean tutun ja turvallisen romahtaminen jos ja kun Eurooppa valuu syvään loppulamaan, josta nousemisen finanssikriisin pitkittyminen, peak oil ja ilmastonmuutos tekevät mahdottomaksi.

Tein tämän miksauksen purkaakseni ahdistustani taiteen keinoin. Kyllä se on itsenäinen taideteos, vaikka yksikään biisi ei ole minun tekemäni. Genrestä toiseen pompitaan miten sattuu, mukana on kaikkea klassisesta noiseen, mutta mielestäni kokonaisuus silti toimii. Kappaleita kuitenkin yhdistää teema, vihainen raivoaminen ja melankolinen kohtalokkuus. Sotkin musiikin sekaan lisäksi Noam Chomskyn puheita, jotka tuntuvat olevan nykyään jopa ajankohtaisempia kuin silloin 1990-luvulla jolloin ne on äänitetty.

Killing Joke - European Super State, levynkansi (miksaus ei sisällä sinkun biisejä, kuvitus vain on osuva)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *